17/05/11

SEDIH JIKA BLOG RASA TERPINGGIR....

(Gambar Ehsan Google)

Bila tengok blog2 hebat, pengunjung tak putus singgah....sedangkan blog kita, macam tak de apa, nak kata tak manis, gula dan madu sudah ku lambakkan, nak kata kurang perisa..segala perencah telah ku tambah....hmmm kenapa lahh agaknya...kurang orang tau mungkin kali, tak pun orang tak suka cara aku berblog....arghh...tatau lah nak kata, bila minta pandangan orang ramai, terlampau banyak pulak pandangan yang diberi sampai tak terpandang sudah...aku buntu, sedih pun ada...menulis dari hati dan perasaan, tapi mereka tetap juga tak sudi singgah....mana yea silap blog ku ini.....ada tak anda fikir macam tu?...

Susah nak jangka apa akan berlaku pada blog...ada kah akan dikenali atau sebaliknya. Mat sendiri pun bukan dalam masa singkat nak memperkenalkan DTS tu, tapi syukur lah kan, walaupun tak sehebat mana, at least ada gak yang tau blog masak2 Dapur Tanpa Sempadan. Semangat amat penting dalam berblog...bukan satu..dua..atau tiga hari, tapi sepanjang masa.. Cuba anda lihat blogger2 lama yang berjaya..mereka punya semangat yang kental..bukan tak pernah dicaci, dikeji atau diumpat...mereka sudah merasa semua itu...

Mat nak lah bagi tau, jika blog anda tidak disinggahi oleh blogger2 popular, tak usah rasa rendah diri, gusar dan tak bess...cuba tengok blog mat...ada blogger popular singgah?...ada blogger popular komen?...tak dekan, kalau ada pun jarang (boleh bilang dengan jari). Tak payah nak kesah..janji ada blogger lain datang memberi kata2 semangat kat blog kita. Satu lagi mungkin lahh kan mereka2 ini datang sebagai silent readers..siapa tau...yang tu hanya dia dan Allah swt yang lebih mengetahuinya....Ok tu saja coretan malam ni, salam penuh ingatan dari BDD-MAT GEBU.....daaaaa...

11 ulasan:

harrazdani berkata...

sedihnya...kita seruppaaaaa...takpe lah janji niat kita nak sampaikan sedikit ilmu dan pandangan..yg baik tu ambik..yg buruk tu jdkanlah smpadan.

Jiejah Gorjes berkata...

setuju!!! sama la siap ada yg perli2 entri kite yg jujur n telus tu kt blog lain...sebak lak rasa..igt kan tade org komen org x mik port..rupe nye ada tp dia komen kt blog org lain yg kite ni dok sangka org x heran kn kite ..ada tp dr sudut errr menyentap perasaan huhuhu

Sunah Mohammad berkata...

ishhh...pcm, pasang la button "Like"...hurmmm...boleh saya like post ni...

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Tak berapa peduli sgt coz bkn senang nk ikut selera org w/pun dh letak pak aji dan mak aji secukup rasa... tapi sy tahu ada silent reader & pengomen setia yg hari2 masuk membaca.. mrka itulah semangat sy untuk terus merapu-rapu!!

nurHeart berkata...

blog saya lg la, brapa kerat aja yg komen tp saya tau ada gak yg singgah baca aja.. tp xmo la klu ade yg maki2, perli2 utk jd popular, sgt tidak baik utk kesihatan okay ;)

xkisah la klu blog saya x popular pun, janji ada sesuatu yg saya tggalkan sbgai kenangan buat org2 yg saya syg bila saya dah xde nnt.. :)

cakkk~! (^^,)v

INA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mekar berkata...

Ala... cik mat ni selalu merendah diri tak sudah.

psst : setiap kali masuk DTS, saya tengok mesti dalm lingkungan 50 org ++++ sedang online. tak popular lagi ke tu...heheh

mymekar.com

Sue's berkata...

Sejujurnya memang ada... tetapi niat berblog bukan untk orang lain, dapat kepuasan sendiri sudah mencukupi. Andai ada yang menyokong...satu bonus...

pinky berkata...

tak kisah popular ke tak janji segala macam rasa dapat diluahkan...kalau tak tension pula dibuatnya....tapi, as a blogger kena ada guide gak...tak semua benda boleh share terutama rasa ketidakpuasan ati kita....itu pendapat personal saya...

edajul berkata...

ye....saya sala seorang silent readers....every day without fail :)

Fauzi Rahim berkata...

sedih2 :( tapi berdakwah kerana Allah !!