20/05/11

BILA "ERA" MENYAPA MAT GEBU....

Tiba2 satu sms dari nombor 012 - 2728*** , hmm tak kenal dan tiada dalam senarai. Bila baca sms dia berbunyi---> "Hi. My nama is Nura on behaif of DIGI. We'd like to interview u on Era FM sometimes during week commencing May 16th during the morning show. Wld u be interested? Pls call back this number."....Waa terus mat teruja dan sms ku hantar pada jiran sepagarku Ben Ashaari...dan forward kan sekali sms tu..saja share berita gembira, pada mat masa tu tak de lain selayak dia, sebab mat join DIGI tu pun Ben yang cadangkan...jadi anda fikir lah sendiri. Maka berlakulah urusan mat dengan pihak DIGI tu dan kata persetujuan pun dicapai....dia kata confirmation akan dibuat dalam beberapa hari berikutnya....

Jumaat lepas (13 hb May 2011), mat mendapat panggilan dari ERA dan mereka beri kata putus akan menginterbiu mat pada hari Khamis (19 hb May 2011) oleh Pak Nil...wahh mat pun setuju lah, hmm pelung ni bukan selalu datang. Tujuan mereka ialah untuk memberi peluang mat promot kan blog DTS yang menyertai DIGI WWWOW AWARD, dalam kategori TOP MAKAN2 XPERT di sini... Masa 2-3 minit sebelum Pak Nil tanya tu, terlebih dahulu Hanif call dan dia bertanya serba sedikit dannn sebenarnya blog DTS tu telah dipilih oleh "RAY" untuk ke udara di ERA....waaaa...terharu okehh...terima kasih pada RAY...atas kesudian anda itu....

Maka lepas tu mat pun mula berinteraksi dengan Pak Nik dan Ray dan Haniff (ehh..tak perasan pulak sebab dengar suara Pak Nil dan Ray jee). Rasa macam cepat tau kena jawab, adehh, walaupun 2 soalan saja, pertama pasal blog dan satu lagi kita kempan tarik undi. Punya cepat aku cakap, adehh..tapi yang lawak sempat mat sebut nama Ben sebagai ucapan terima kasih.....panas beb...ada jee kang lalat kata, sebab dia skandal guaa. Bukan macam tu, sila baca perenggan di atas tu yeaaa. Apa2 pun ribuan terima kasih mat ucapkan pada ERA, Pak Nil, Haniff dan Ray serta mereka2 yang memberi sokongan (Kak Ummi Kuantan, Ady Budika, Sunah dan lain-lain)...salam penuh ingatan dari BDD-MAT GEBU..

6 ulasan:

Sunah Mohammad berkata...

banyaknya typooo....

y@tiezaini berkata...

tahniah mat ..smlm ada gak dengan mat kt era ..

pinky berkata...

tahniah sangat....sy ada ada dengar smlm....biasalah klau gabra....smua orang akan rasa gugup....apa apapun tahniah sangat utuk cik mat sbb dengan adanyer blog DTS boleh jadi panduan untuk semua org lagi2 sy yg mmg xtau masak...macehhhhh

Syafiq Rosli berkata...

thniah..tak sempat semalam nk dgr..dah tertdur..hehe

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Tahniah..x sompek dongar dh terlopeh pasal kul seboleh baru tgk jam ... x pe sy dh dgr suara lunak merdu CMG kat vlog hr tu.

CT berkata...

Tahniah Mat tompang gumbira...x sompat donga..kat opislah....grrrrr