21/05/11

INDAHNYA SUASANA PAGI....TAPI AKU....

(Gambar Ehsan Google)

Pagi Sabtu muncul kembali, Mat pagi ini seperti biasa menjalankan rutin harian, cuma bezanya, rutin ku sama saja, tak banyak berubah..aku malas nak membantah, ikut sahaja...jiran mat selalu berpesan, buat apa2 perlu ikhlas, apa2 tindakan perlu bersikap matang....hmmm betul juga, itu seharusnya ada pada setiap manusia, kematangan dalam berfikir dan membuat apa2 keputusan. Jika keputusan kita diperngaruhi oleh orang lain akan membuatkan kita rasa serba salah...bila percanggahan pendapat timbul dan keputusan tidak berpihak pada kita, hmm, entah lah..malas nak fikir biar masa menentukan segalanya...

Pagi ini mat rasa sedikit legaa...bukan mat suka2 nak menulis isi hati atau benda2 yang berkaitan perasaan, tapi ini hanya sebagai luahan...kalau anda rasa ia mengjengkelkan, mat faham, dan tak paksa sesiapa membaca atau menilai, seperti mat kata dulu, aku wujud di dunia blog bukan sebagai seorang blogger penulis, tapi hanya sebagai blogger masakkan... Apa lah sangat menjadi blogger masak2, kalau dilonggokkan dalam beberapa blogger hebat, sah kami jauh terpinggir atau hanya dikenali oleh blogger seangkatan dengan kami....

Tadi geng masak2 mat YM dari Hanoi, dia tanya, mat kenapa status koo semenjak2 ni macam merajuk jee..hmm ntah lah itu perasaan mat gebu, tiba2 aku terasa hati yang tatau mana puncanya, ke sensetifan mula menyinggah, dulu aku blogger kebal, koo kata, koo keji dengan segala macam, aku memang tak kesah...ego aku mengatasi segala2nya, kalau aku tak suka, aku buang, aku hapuskan ia dari blog ku....tapi sekarang, semuanya seakan2 berbeza...adakah sebab usia makin tua dan tembok keegoan mula menipis...hmmm Allah sahaja yang tau. Itu saja yang dapat mat tulis, terima kasih yang sudi membaca...Salam penuh ingatan dari BDD-MAT GEBU....

5 ulasan:

Zie berkata...

CMG

hehehe pada saya...ALLAH yg menentukan rezeki kita...bukan manusia...cam takder kaitan kan dgn entri CMG...

Mat Gebu berkata...

@ zie - terima kasih sudi komen...saya setuju dengan komen anda.

yatie Awang berkata...

hati manusia mana yg kekal kebal jika selalu diasakkan? tp kita harus juga atasinya, dan Mat tentu mampukan, cari kembali kekebalan hati mat tu, InsyaAllah....Allah akan selalu bersama mat, jangan ambil peduli kata2 orang

Mama Zara berkata...

tak tau pe nak komen, tp nk komen gak...hihii

maybe cik mat kena berehat seketika dari masak memasak?

Ummi berkata...

Afternoooonnnn Mat!!! Uiikkss cantiknya pemandangan kat Sedenak tu eh...x nampak pun view tu hari tu..belah mana Mat? Hehe...ko angin nape lak Mat, cuaca punya baiik..tp ada angin jugak bertiup eh.. Moga hati Mat cepat kembali tenang dan tulis yang happy ya Mat... (*pandai akak nasihat, wpun hati akak pun mcm x best jeek semenjak dua menjak nih..huhu)