15/05/11

KITA RASA DIHARGAI BILA........

(Gambr Ehsan Google)

Salam petang semua, anda pernah rasa dihargai?...Kadang2 kita tak perlu menerima wang ringgit, pujian melangit, atau hadiah2 hebat untuk rasa dihargai. Jika sesorang mengingati kita, itu pun sudah rasa dihargai. Mat sebenarnya bila teman2 blogger baik dari blog masak2, blog antik atau blog personal ingat kat kita, itu pun sudah rasa terharu sangat, orang ingat tanda orang suka kat kita, cuma tu lah kadang2 kita manusia biasa ni pun ada kala terlepas pandang...minta maaf yea..

Ada juga yang bertanya mat dulu, faedah mat berblog masak2. Faedahnya banyak, yang kita nampak dan tak nampak, selain bertindak sebagai amal jariah kita kelak. Mat pernah menerima ucapan terima kasih dengan kata2 yang begitu menyentuh perasaan. Ucapan terima kasih dari seorang suami pada mat, sebab wife dia merujuk blog DTS tu sebagai inspirasai memasak...mat tegas kan kat sini, blog DTS tu bukan bagus dan terbaik, tapi mat letak resipi senang, yang sering orang2 kita masak. Ada juga student2 yang baru menamatkan pengajian dan baru berumah tangga, sebelum ni tak pernah pegang periuk belanga, menjadi kan DTS sebagai pembakar semangat...hmm, yang ni betul2 buat mat tersentuh...

Sekali dulu, mat ada terima email, dengan ucapan terima kasih tak terhingga kerana dia boleh memasak walau pun yang ringkas, hingga mak ayah dia terkejut dengan perubahan beliau. Satu lagi mat rasa teruja bila ada persatuan ibu2 tunggal menggunakan resipi dari DTS untuk diajar pada ibu2 tunggal@janda, untuk mereka berniaga kecil-kecilan.....yang ni buat mat terdiam seketika, dan sungguh terharu bila blog DTS yang cikai dan takde apa2 itu menjadi pilihan mereka...Pada semua mat ucapkan terima kasih, dan dengan izin Allah swt jika diberi kesihatan boleh lah mat share apa yang tau dengan anda semua... Sekian dulu bicara seorang insan...salam penuh ingatan dari BDD-MAT GEBU....

11 ulasan:

ieyka02 berkata...

thx mat gebu sebab buat kite minat nak masak even bukan reti masak p0ng..hhehe..tp sebab DTS tuh resipi simple2 n sng nk ikut ia jdik mudah gitu..hehe..boring2 salu godek blog DTS tgk resipi yg xtaw bile nak masak nyer..hehe..namep0n student kn..:)

lemongrass berkata...

Memang banyak betul jasa Cik Mat and DTS tu. I pun selalu selongkar dapur you. Mak I pun selalu selongkar dapur you and dia suka sangat resipi kuih bangkit you. Every time bulan puasa sekarang ni, memang adik beradik akan order kuih bangkit dari dia :-).

Mat Gebu berkata...

@ ieyka - Tak pe, mula2 tengok dulu, lama nanti bila ada masa boleh praktikkan...

@ LG - wahhh terharu okeh, pstt nak pecah lobang dgn u lah, i pun kadang2 buat kueh bangkit tapi tak bangkit..huhu. SIL i kan LG, selalu masuk blog u, tapi dia silent reader...

CT Delima berkata...

Assalamulaikum Mat Gebu

Terima kasih yang tak terhingga buat Mat atas apa yang telah Mat kongsikan selama ni dalam blog memasak. Kalau dulu kak ct tak berapa pandai untuk membuat kek atau muffin atau apa jua. Tapi setelah mengenali diri Mat dan DTS barulah kak ct pandai semuanya. semoga segala jasa baik mat akan dikenang sampai bila2. terima kasih banyak2 ya Mat.. "KAU LAH SIFU KU UNTUK SELAMA2NYA"

Mat Gebu berkata...

@ kak ct - waaaahh , akak pun tak hagakk2..segan ai..haha, kak, mak yah berkirim salam pada kak ct, cm dan anak2....Terima kasih kak ct...

Ros Anisza berkata...

saye ada jugak try resepi en Mat...menjadi...terima kasih ye sebab buat blog masakan...

Mas berkata...

che mat....untuk pengetahuan che mat..blog yang pertama mas buka dan jumpa ialah DTS...terus terpikat ngan resepi2 che mat yg best...
lepas tu minat memasak terus mendalam dan terbuka hati untuk berblong....
maceh pada che mat dan DTS....

ameris berkata...

suka baca mat berceloteh...

Isteri Encek Bard berkata...

saya sentiasa ingat CMG, sebab cmg selalu bagi inspirasi saya tuk emmasak tuk suami

PrincessJasmine berkata...

Salam CMG, selama ni hanya jd silent reader, tp skang dh tergerak nk ucapkan terima kasih sbb sharekan resipi2 yg senang dan sedap dlm blog CMG. Semoga ilmu yg dikongsi dpt memberi kebaikan pd semua.

Mekar berkata...

Terima kasih cik mat. Sama la macam komen2 kat ats tu