15/05/11

KENAPA GAMBAR TEKO TU LAWA?...

Serius....banyak2 gambar mat tengok, hasil fotografi Mr Joshua suami pada Sue Joshua juga yang menarik hati dan mata ku...Heran, teko tu nampak sungguh menyerlah bila gambarnya dipotretkan oleh suami Sue..mesti sebab kamera dia kann...huhu..jeles kejap...erkk...hehe. Kenangan mereka hadir gathering di pondok mat gebu bersama blogger2 hebat lain termasuk ketua pemuda/pemudi nya "Ben Ashaari" dan "Ayu Citarasa Rinduan" sungguh meninggalkan seribu kenangan. Bukan puji-pujian yang kita minta, tapi melihat keramahan masing2 sudah membuat kan aku sebagai tuan rumah rasa terharu, bangga dan kepenatan hilang.

Kenapa gambar teko sebagai header?...Ntah, sebab mat suka benda2 yang dekat dihati, walau apa kata orang pasal hobi ku ini, tapi mat tak kesah. Ada orang janggal bila tau aku suka kolek teko dan set2 antik. Tapi kan, mat pun punya satu tujuan kolek benda2 ni, salah satunya nak menyedarkan golongan muda-mudi betapa pentingnya menjaga warisan kita...Terima kasih sekali lagi mat ucap pada Mr Joshua dan Mrs Joshua (Sue)...minta halal yea, aku guna gambar tu untuk header blog BDD-MAT GEBU ni......

5 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

salam...baru singgah lalu dulu...tahniah dah ada blog baru...saya juga follow di sini...sebab ada urusan lain - insyaAllah akan ketemu lagi

Mat Gebu berkata...

@ sonata - terima kasih....

JUMEE ZAILA AHMAD berkata...

tahniah mat..... Bicara Dari Dapur mat ni akan bergema juga di bumi melben...hehehe

Sunah Mohammad berkata...

pcm...hosmet saya tu hari yang nama azila tu, dia kata ni pestime dia jumpa lelaki sangat minat teko...hehehe..

zueria berkata...

Sekalong tahniah CMG..kerana meluaskan empayer..akak suke..makin banyak lah kreativiti yg akan terserlah..semoga CMG d'beriNYa kekuatan utk terus b'karya..amin.